info

cv

afbeeldingen

werk in uitvoering

technieken

gastenboek
Stuur voor meer informatie een e-mail naar: info@sannaleupen.nl
Sanna
Sanna Leupen


I n f o


Belangrijk thema in mijn werk zijn structuren. Hierbij wissel ik graag van perspectief, van het nabije in bijvoorbeeld de lijnen van mijn eigen vingerafdruk of microscopische beelden van organismen, tot aan het verre perspectief van satellietfoto’s van de aarde. Van de structuren in zand, steen en water, naar de sporen die de mens achterlaat in het landschap.

Hoe mensen zich bewegen binnen bepaalde structuren en ten opzichte van elkaar, blijft mij inspireren. Soms gezien van heel dichtbij en heel persoonlijk, vaak ook vanuit het perspectief van de toeschouwer die de mens als een krioelende mierenhoop ziet.

Mijn fascinatie heeft zich steeds verder uitgebreid naar de structuren zelf en de sporen die de mens achterlaat. Zijn schaduw en spiegelbeeld, de routes die hij aflegt en wegen in het landschap, sporen van wat is of geweest is.

Misschien zoek ik steeds naar de schoonheid van structuren in mens en natuur, zowel op micro- als op macroniveau. Deze zoektocht reikte tot aan de drager van het beeld en ik kwam daarmee op zeemleer uit. Ik heb een voorliefde voor etsen omdat het materiaal een bepaalde weerstand biedt. De weerstand die ontstaat bij het krassen en wegzuren in zink of koper, bevordert de dynamiek en kracht van de expressieve lijnen, waardoor een levendig en ingetogen beeld tot stand komt. Afgedrukt op zeemleer ontstaat er een extra dimensie door de zachte huidstructuur. Deze structuur roept de neiging op het werk te willen aanraken, waardoor het dichter naar de toeschouwer komt.

De prijzen van de etsen liggen tussen de 100 en 500 euro.


© Sanna Leupen 2008